Bakom ligger fläskkött och friterade små fågelägg.
Jag har helt klart blivit lite arbetsskadad innan jag ens börjat jobba... Innan jag började på agronomprogrammet skulle jag aldrig få för mig att diskutera glutamatinnehållet i middagsmaten eller hur mycket socker som måste ha tillsatts i yoghurten. Nu pratar vi om det flera gånger om dan.
Jag gillar den vietnamesiska maten! Det enda som är lite svårt att vänja sig vid är att de verkligen äter allt här. Och då menar jag allt! Bjuds det på räkor knaprar de glatt i sig HELA räkan, inklusive huvud och skal. Om man beställer kyckling ligger naturligtvis alla delar av fågeln på tallriken - även huvud och fötter. Inälvor är inte så ovanligt och på de lokala matmarknaderna kan man dessutom hitta allt från färska grisfötter till levande sköldpaddor i små burar. Häromveckan blev vi bjudna på svintunga. Trots att jag gärna smakar på ny mat måste jag erkänna att jag hoppade över den delikatessen....
Jag gillar den vietnamesiska maten! Det enda som är lite svårt att vänja sig vid är att de verkligen äter allt här. Och då menar jag allt! Bjuds det på räkor knaprar de glatt i sig HELA räkan, inklusive huvud och skal. Om man beställer kyckling ligger naturligtvis alla delar av fågeln på tallriken - även huvud och fötter. Inälvor är inte så ovanligt och på de lokala matmarknaderna kan man dessutom hitta allt från färska grisfötter till levande sköldpaddor i små burar. Häromveckan blev vi bjudna på svintunga. Trots att jag gärna smakar på ny mat måste jag erkänna att jag hoppade över den delikatessen....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar