Den här veckan har jag gått över lite från att läsa om resiliens till att läsa om ekologiskt och närodlat. Allt ska ju ändå med i bakgrunden, och jag tyckte att jag behövde lite omväxling. Det finns väldigt mycket som är intressant när det gäller ekologiska produkter på marknaden och ibland kan jag komma på mig själv med att gå för djupt in på detaljer som jag läser bara för nöjes skull och inte för att det ska vara med i exjobbet. Jag tror faktiskt att jag gärna hade velat arbeta med ekologiskt i framtiden. Och helst här någonstans i närheten. Samtidigt är det svårt att bestämma sig, det finns fler områden som är roliga och om det är något jag lärt mig i livet är att man aldrig vet vad som händer. Så vem vet - jag kanske hamnar i Lund eller Örebro och jobbar med någon helt annan inriktning...
På tal om närodlat gjorde jag ju förresten ett försök i april att odla basilika: http://livsmedelsagronom.blogspot.com/2011/04/kryddor-som-ser-dagens-ljus.html och jag måste ju nämna hur det har gått. Nu, nästan ett halvår senare har de små skotten bara hunnit bli en tvärhand höga... Om jag hade varit mark/växtagronom hade jag nog kunnat gjort en djupare analys av det misslyckade odlingsförsöket, men jag får nöja mig med att konstatera att resultatet kunde ha blivit bättre. Och att det som trots allt växte upp var ganska gott :)
fredag 16 september 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar