Jag har skrivit det förut men jag påpekar det igen - man blir yrkesskadad innan man börjat jobba. Eller kanske ska jag kalla det inspirerad i det här fallet. Efter gräddlabben ville fler än jag prova att göra eget smör hemma, efter surdegslabben var jag väldigt nära att sätta en egen surdeg och efter föreläsningar om tillsatser i livsmedel går jag och granskar innehållsförteckningen mer noggrant än vanligt. Innan jag började här tyckte jag visserligen att det var viktigt att laga mat från råvaror och undvika halvfabrikat, men inte riktigt i den här omfattningen. För andra året i rad bestämde jag mig nyligen för att odla egna kryddor och både basilikan och gräslöken är nu på väg upp. Inte för att jag på något sätt tror att jag kommer att bli självförsörjande på kryddor eller någon annan mat heller för den delen, men lite skoj är det allt ändå :-)
Basilika som sträcker sig mot solljuset. I sommar kommer den förhoppningsvis att sluta som pajdekoration eller i någon god pastarätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar