Jag är nyss hemkommen från en alumnkväll på SLU, helt inriktat på livsmedel och biotek. Alumner är alltså tidigare studenter och vi fick chansen att höra fyra intressanta livshistorier om vad man kan hitta på efter examen. Två av dem arbetade med journalistik och kommunikation och med tanke på att det länge har varit mitt drömjobb, lyssnade jag med 110 procents uppmärksamhet på vartenda ord. Nu hade just dessa två inte läst till livsmedelsagronom, utan till dietist och kostvetare, men jag är helt övertygad om att det fungerar precis lika bra med vår utbildning. Jag har dessutom sökt ett par distanskurser i journalistik till våren för att komplettera min agronomutbildning lite på deltid samtidigt som jag planerar att jobba. Även om jag inte skulle bli journalist eller kommunikatör på heltid hoppas jag ändå kunna kombinera det med ett annat jobb.
Nackdelen med att vara journalist är förstås att det ofta är eget företag och frilansande som gäller. Men det lät så otroligt kul när de berättade om hur varierat jobbet var och hur lärorikt och spännande allt var. Mycket arbete - ja definitivt. Men utan tvekan värt det. En sak är i alla fall säker: man vet aldrig på vilken arbetsplats man hamnar, inte heller i vilken stad eller kanske inte ens i vilket land...
onsdag 9 november 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar