I måndags började vi en ny kurs, eller snarare del av kurs. Dairy Food Science och Meat Science är som två separata kurser men räknas som en. Den förstnämnda tentade vi av förra veckan och nu är det alltså Meat Science som gäller. Förutom uppropet fick vi under intropasset ut några frågor om muskelfibrer, bindväd och fettvävnad att besvara till diskussionstillfället på onsdagen. Typiskt nog fick jag feber på måndagskvällen och det blev därför ingen diskussion igår för min del. Om man missar något obligatoriskt brukar det bli en inlämningsuppgift och så även denna gång. Jag fick istället skriva ner mina svar och lämna in dem, men det gick ju bra. Även om vi har läst en del om muskler m.m. i kursen "Våra livsmedel" förra året, är det aldrig fel med repetetion. Det är skrämmande att man glömmer så mycket som man faktiskt gör, men det är nog oundvikligt. Uppenbarligen går ju allt mycket snabbare att lära sig andra gången och förhoppningsvis kommer man också ihåg det längre.
Meat Science är förresten den sista delkursen på hela utbildningen, så sedan är det bara exjobbet kvar. Jag kan ha sagt det innan, men tiden har verkligen gått fort!
onsdag 4 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar